Cvijetić: Proizvodni zaostatak nadoknaditi u narednih pola godine

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA - Novoimenovani direktor Šumskog gazdinstva „Drina“ iz Srebrenice Ognjen Cvijetić rekao je Srni da je ovo gazdinstvo prošlu godinu završilo sa gubitkom od 320.000 KM, a plan eksploatacije drveta u ovogodišnjem prvom tromjesečju realizovan je sa 75 odsto, ali da planiraju da zaostatak u proizvodnji nadoknade u narednih šest mjeseci.

Cvijetić je istakao da je primopredaja dužnosti direktora obavljena uredno, te da su okončani tenderski postupci i izabrani izvođači radova za sječu i izvlačenje drvnih sortimenata, koji su na vrijeme uvedeni u poslove.

On je naveo da blagovremeno uvođenje u posao dva izvođača radova i operative ovog gazdinstva garantuju da će ovogodišnji plan eksploatacije biti realizovan, što treba da dovede i do boljeg, odnosno pozitivnog poslovanja ovog preduzeća.

Prema Cvijetićevim riječima, plan proljećnog pošumljavanja Šumsko gazdinstvo „Drina“ je u cijelosti realizovalo.

„Pošumljeno je šest hektara u okviru plana proste reprodukcije, što finansira gazdinstvo i 16 hektara u okviru proširene reprodukcije, što finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske“, precizirao je Cvijetić.

Šumsko gazdinstvo „Drina“ gazduje šumama na području srebreničke i bratunačke opštine, a, uprkos negativnom poslovanju, plate za 103 zaposlena su redovne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana