Цвијетић: Производни заостатак надокнадити у наредних пола године

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА - Новоименовани директор Шумског газдинства „Дрина“ из Сребренице Огњен Цвијетић рекао је Срни да је ово газдинство прошлу годину завршило са губитком од 320.000 КМ, а план експлоатације дрвета у овогодишњем првом тромјесечју реализован је са 75 одсто, али да планирају да заостатак у производњи надокнаде у наредних шест мјесеци.

Цвијетић је истакао да је примопредаја дужности директора обављена уредно, те да су окончани тендерски поступци и изабрани извођачи радова за сјечу и извлачење дрвних сортимената, који су на вријеме уведени у послове.

Он је навео да благовремено увођење у посао два извођача радова и оперативе овог газдинства гарантују да ће овогодишњи план експлоатације бити реализован, што треба да доведе и до бољег, односно позитивног пословања овог предузећа.

Према Цвијетићевим ријечима, план прољећног пошумљавања Шумско газдинство „Дрина“ је у цијелости реализовало.

„Пошумљено је шест хектара у оквиру плана просте репродукције, што финансира газдинство и 16 хектара у оквиру проширене репродукције, што финансира Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске“, прецизирао је Цвијетић.

Шумско газдинство „Дрина“ газдује шумама на подручју сребреничке и братуначке општине, а, упркос негативном пословању, плате за 103 запослена су редовне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана