Crveni krst uručio veš-mašinu porodici Mihajlović

Srna
Crveni krst uručio veš-mašinu porodici Mihajlović

SOKOLAC - Višečlana porodica Mihajlović iz sokolačkog naselja Brezajk dobila je danas vešinu mašinu koji su joj povodom Nedjelje djeteta uručili predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i opštinske organizacije sa Sokoca.

Generalni sekretar republičke organizacije Snežana Kovač rekla je da su srećni što mogu da pomognu porodici sa četvoro djece, kao i da im je uručena garderoba s obzirom na to da dolazi hladnije vrijeme, kao i paket himanitarne pomoći.

Kovačeva je naglasila da se akcija realizuje u cijeloj Republici Srpskoj, da je odlučeno da na Sarajevsko-romanijskoj regiji pomoć bude upućena u opštinu Sokolac, gdje je nedavno, nakon šestogodišnjeg prekida, obnovljen rad opštinske organizacije.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Sokolac Draženko Vukojičić najavio je više aktivnosti, pored organizovanja akcija dobrovoljnog davanja krvi i uručivanja pomoći socijalno ugroženim licima i porodicama.

On je naglasio da je u protekla dva dana posjetio desetak socijalno ugroženih porodica na Sokocu, kojima je uručio odjeću i obuću, obezbijeđene zahvaljujući jednom od preduzeću.

"Uvjerio sam se da nečije malo nekome znači puno kada sam vidio da su se ove porodice obradovale, na samo zbog pomoći, već i zbog znaka pažnje, što neko misli na njih", naglasio je Vukojičić.

On je apelovao da privredni subjekti u lokalnoj zajednici pomognu Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta kako bi oni mogli pomoći drugima, te napomenio da u proteklim godinama nisu bili zaboravljeni ni od republičke organizacije niti od Gradske organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo.

Dejan Mihajlović zahvalio je za pomoć koju pruža Crveni krst Srpske porodicama sa četvoro i više djece, zadovoljan formiranje ove organizacije na Sokocu sa kojom je kao višestruki davalac krvi najavio dalju saradnju.

Majka Vesna je naglasila da Vukojičić, kao raniji aktivista Gradske organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo, nikada nije zaboravio njenu porodicu, za šta mu posebno zahvaljuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana