Црвени крст уручио веш-машину породици Михајловић

Срна
Црвени крст уручио веш-машину породици Михајловић

СОКОЛАЦ - Вишечлана породица Михајловић из соколачког насеља Брезајк добила је данас вешину машину који су јој поводом Недјеље дјетета уручили представници Црвеног крста Републике Српске и општинске организације са Сокоца.

Генерални секретар републичке организације Снежана Ковач рекла је да су срећни што могу да помогну породици са четворо дјеце, као и да им је уручена гардероба с обзиром на то да долази хладније вријеме, као и пакет химанитарне помоћи.

Ковачева је нагласила да се акција реализује у цијелој Републици Српској, да је одлучено да на Сарајевско-романијској регији помоћ буде упућена у општину Соколац, гдје је недавно, након шестогодишњег прекида, обновљен рад општинске организације.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Соколац Драженко Вукојичић најавио је више активности, поред организовања акција добровољног давања крви и уручивања помоћи социјално угроженим лицима и породицама.

Он је нагласио да је у протекла два дана посјетио десетак социјално угрожених породица на Сокоцу, којима је уручио одјећу и обућу, обезбијеђене захваљујући једном од предузећу.

"Увјерио сам се да нечије мало некоме значи пуно када сам видио да су се ове породице обрадовале, на само због помоћи, већ и због знака пажње, што неко мисли на њих", нагласио је Вукојичић.

Он је апеловао да привредни субјекти у локалној заједници помогну Општинској организацији Црвеног крста како би они могли помоћи другима, те напоменио да у протеклим годинама нису били заборављени ни од републичке организације нити од Градске организације Црвеног крста Источно Сарајево.

Дејан Михајловић захвалио је за помоћ коју пружа Црвени крст Српске породицама са четворо и више дјеце, задовољан формирање ове организације на Сокоцу са којом је као вишеструки давалац крви најавио даљу сарадњу.

Мајка Весна је нагласила да Вукојичић, као ранији активиста Градске организације Црвеног крста Источно Сарајево, никада није заборавио њену породицу, за шта му посебно захваљује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана