Bratunac: Predstavljen idejni projekat uređenja lijeve obale Drine

Srna
Bratunac: Predstavljen idejni projekat uređenja lijeve obale Drine

BRATUNAC - U Bratuncu je danas predstavljeno idejno rješenje projekta uređenja lijeve obale rijeke Drine na potezu od ušća rijeke Križevice do ušća Glogovske rijeke, kojim je predviđena i izgradnja nasipa s ciljem odbrane od poplava.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović izjavio je da je za izradu tog projekta, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata, obezbijeđeno 500.000 KM.

"Radi se ozbiljan projekat zaštite od poplava od starog do novog mosta na Drini, gdje će u potpunosti biti zaštićeno obradivo zemljište na području Ada, kao i cijeli prostor od ušća Križevice do novoizgrađenog mosta Bratoljub, gdje je predviđena izgradnja individualnih stambenih jedinica, odnosno izgradnja bescarinske zone", rekao je Mlađenović novinarima nakon prezentacije.

On je istakao da će biti uređena korita rijeka Križevica za hiljadugodišnje vode od Križevačkog mosta do Drine i Glogovske rijeke od regionalnog puta u Moštanicama do Drine.

"Ti projekti biće kandidovani za obezbjeđenje sredstava za zaštitu od poplava Evropskoj komisiji i Svjetskoj banci", rekao je Mlađenović.

Mlađenović je istakao da će ukupna investicija, uz projektnu dokumentaciju za koju su već obezbijeđena sredstva, koštati oko 12 miliona KM, te da će biti potrebno obezbijediti dodatna sredstva za eksproprijaciju zemljišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana