Братунац: Представљен идејни пројекат уређења лијеве обале Дрине

Srna
Братунац: Представљен идејни пројекат уређења лијеве обале Дрине

БРАТУНАЦ - У Братунцу је данас представљено идејно рјешење пројекта уређења лијеве обале ријеке Дрине на потезу од ушћа ријеке Крижевице до ушћа Глоговске ријеке, којим је предвиђена и изградња насипа с циљем одбране од поплава.

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић изјавио је да је за израду тог пројекта, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Јединицом за координацију пољопривредних пројеката, обезбијеђено 500.000 КМ.

"Ради се озбиљан пројекат заштите од поплава од старог до новог моста на Дрини, гдје ће у потпуности бити заштићено обрадиво земљиште на подручју Ада, као и цијели простор од ушћа Крижевице до новоизграђеног моста Братољуб, гдје је предвиђена изградња индивидуалних стамбених јединица, односно изградња бесцаринске зоне", рекао је Млађеновић новинарима након презентације.

Он је истакао да ће бити уређена корита ријека Крижевица за хиљадугодишње воде од Крижевачког моста до Дрине и Глоговске ријеке од регионалног пута у Моштаницама до Дрине.

"Ти пројекти биће кандидовани за обезбјеђење средстава за заштиту од поплава Европској комисији и Свјетској банци", рекао је Млађеновић.

Млађеновић је истакао да ће укупна инвестиција, уз пројектну документацију за коју су већ обезбијеђена средства, коштати око 12 милиона КМ, те да ће бити потребно обезбиједити додатна средства за експропријацију земљишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана