Bijeljina: Uspješnih 12 mjeseci rada Američkog kutka u gradu

Srna
Bijeljina: Uspješnih 12 mjeseci rada Američkog kutka u gradu

BIJELjINA - Američki kutak u Bijeljini, koji je deseti osnovan u BiH, a osmišljen u saradnji Ambasade SAD, Gradske uprave Bijeljine i Narodne biblioteke "Filip Višnjić", otvorio je svoja vrata prije tačno godinu dana, pod krovom bijeljinske Biblioteke.



Kutak je rad posvetio ličnom usavršavanju mladih kroz niz radionica i izložbi, prezentacija i brojnih drugih aktivnosti u kojima je učestvovalo više stotina mladih.

Jedan dio radionica Kutak je sam organizovao, dok su drugi dio realizovale omladinske organizacije koristeći resurse ovog centra, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljine.

Koordinator Američkog kutka u Bijeljini Dalibor Todorović podsjetio je da je Kutak odličnu saradnju Američki ostvario sa organizacijama kao što je "Proni" Brčko, Asocijacija srednjoškolaca u BiH, LEAD program koji ima svoj tim u Bijeljini, kao i obrazovnim ustanovama iz ovog grada.

"Takođe, u Kutku su organizovane prezentacicije Ambasade SAD u BiH. Trenutno je aktuelan BOLD program koji pruža podršku projektima mladih, sa ciljem unapređenja lokalne zajednice, ali i projekat Eko-izazov – učinimo svoju zemlju još ljepšom", rekao je Todorović.

On je podsjetio da je u proteklih godinu dana rada Kutak često bio dio kulturno-obrazovnih događaja u Bijeljini.

"U saradnji sa Muzejom Semberije i Zemaljskim muzejom iz Sarajeva organizovali smo izložbu Tri života Sarajevske hagade. Izložba Filatelistički kutak, koja je bila postavljena u Kutku, organizovana je u saradnji sa Poštama Srpske. U Noći istraživača i na Sajmu zanimanja imali smo svoj štand, a za srednjoškolce smo u prostorijama našeg centra prezentovali rezultate PISA testa", napomenuo je Todorović, osvrćući se na prvu godinu rada Kutka.

Ističući da su utisci korisnika do sada izuzetno pozitivni, Todorović ukazuje da je Bijeljini bio neophodan prostor u kojem će učenici i studenti moći da iskažu svoju kreativnost i nauče nešto novo.

"Trenutna situacija izazvana virusom korona ograničila je rad Kutka sa korisnicima i veći dio aktivnosti je prebačen u onlajn svijet, gdje svi kutci u BiH zajednički osmišljavaju i održavaju radionice", rekao je Todorović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana