Бијељина: Успјешних 12 мјесеци рада Америчког кутка у граду

Срна
Бијељина: Успјешних 12 мјесеци рада Америчког кутка у граду

БИЈЕЉИНА - Амерички кутак у Бијељини, који је десети основан у БиХ, а осмишљен у сарадњи Амбасаде САД, Градске управе Бијељине и Народне библиотеке "Филип Вишњић", отворио је своја врата прије тачно годину дана, под кровом бијељинске Библиотеке.



Кутак је рад посветио личном усавршавању младих кроз низ радионица и изложби, презентација и бројних других активности у којима је учествовало више стотина младих.

Један дио радионица Кутак је сам организовао, док су други дио реализовале омладинске организације користећи ресурсе овог центра, саопштено је из Градске управе Бијељине.

Координатор Америчког кутка у Бијељини Далибор Тодоровић подсјетио је да је Кутак одличну сарадњу Амерички остварио са организацијама као што је "Прони" Брчко, Асоцијација средњошколаца у БиХ, ЛЕАД програм који има свој тим у Бијељини, као и образовним установама из овог града.

"Такође, у Кутку су организоване презентациције Амбасаде САД у БиХ. Тренутно је актуелан БОЛД програм који пружа подршку пројектима младих, са циљем унапређења локалне заједнице, али и пројекат Еко-изазов – учинимо своју земљу још љепшом", рекао је Тодоровић.

Он је подсјетио да је у протеклих годину дана рада Кутак често био дио културно-образовних догађаја у Бијељини.

"У сарадњи са Музејом Семберије и Земаљским музејом из Сарајева организовали смо изложбу Три живота Сарајевске хагаде. Изложба Филателистички кутак, која је била постављена у Кутку, организована је у сарадњи са Поштама Српске. У Ноћи истраживача и на Сајму занимања имали смо свој штанд, а за средњошколце смо у просторијама нашег центра презентовали резултате ПИСА теста", напоменуо је Тодоровић, осврћући се на прву годину рада Кутка.

Истичући да су утисци корисника до сада изузетно позитивни, Тодоровић указује да је Бијељини био неопходан простор у којем ће ученици и студенти моћи да искажу своју креативност и науче нешто ново.

"Тренутна ситуација изазвана вирусом корона ограничила је рад Кутка са корисницима и већи дио активности је пребачен у онлајн свијет, гдје сви кутци у БиХ заједнички осмишљавају и одржавају радионице", рекао је Тодоровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана