Akcija Udruženja povrtara RS u Srpcu: Besplatno podijelili pet tona krompira

D. J.
Akcija Udruženja povrtara RS u Srpcu: Besplatno podijelili pet tona krompira

SRBAC - Udruženje povrtara Republike Srpske u petak je u Srpcu besplatno podijelilo oko pet tona krompira, od čega jednu tonu vrtiću “Naša radost”, a ostatak zainteresovanim građanima.

Član udruženja Radojica Vidović, koji proizvodi krompir u Kukuljama kod Srpca, kaže da su na ovaj način željeli da pomognu svim građanima, bez obzira na to da li su zaposleni, ali i da ukažu na značaj uzgoja i kupovine domaćih proizvoda.

- Srpčanima smo podijelili kvalitetni ljevčanski krompir i interesovanje je bilo veliko, zbog čega razmišljamo da ponovimo akciju. Bolje je da krompir poklanjamo građanima, nego da ga dajemo u bescijenje i na taj način obaramo cijenu ovog povrća na tržištu - rekao je Vidović.

On podsjeća da je slično interesovanje vladalo prethodnih dana i u Banjaluci, Gradišci i Laktašima.      

Direktorica vrtića Dijana Milanković zahvalila je na donaciji, istakavši da u vrtiću vode računa o ishrani djece pa će im domaći krompir dobro doći.

- Ovaj gest nam mnogo znači, imajući u vidu da u našoj ustanovi vodimo računa da djeca imaju zdrave obroke, a domaće povrće to svakako jeste - rekla je Milankovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana