Акција Удружења повртара РС у Српцу: Бесплатно подијелили пет тона кромпира

Д. Ј.
Акција Удружења повртара РС у Српцу: Бесплатно подијелили пет тона кромпира

СРБАЦ - Удружење повртара Републике Српске у петак је у Српцу бесплатно подијелило око пет тона кромпира, од чега једну тону вртићу “Наша радост”, а остатак заинтересованим грађанима.

Члан удружења Радојица Видовић, који производи кромпир у Кукуљама код Српца, каже да су на овај начин жељели да помогну свим грађанима, без обзира на то да ли су запослени, али и да укажу на значај узгоја и куповине домаћих производа.

- Српчанима смо подијелили квалитетни љевчански кромпир и интересовање је било велико, због чега размишљамо да поновимо акцију. Боље је да кромпир поклањамо грађанима, него да га дајемо у бесцијење и на тај начин обарамо цијену овог поврћа на тржишту - рекао је Видовић.

Он подсјећа да је слично интересовање владало претходних дана и у Бањалуци, Градишци и Лакташима.      

Директорица вртића Дијана Миланковић захвалила је на донацији, истакавши да у вртићу воде рачуна о исхрани дјеце па ће им домаћи кромпир добро доћи.

- Овај гест нам много значи, имајући у виду да у нашој установи водимо рачуна да дјеца имају здраве оброке, а домаће поврће то свакако јесте - рекла је Миланковићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана