“Остајте” најбоља представа фестивала позоришног стваралаштва у Новом Граду

 “Остајте” најбоља представа фестивала позоришног стваралаштва у Новом Граду 01.09.2018 22:57 | Срна

Нови Град - Представа “Остајте” Независне сцене Независног универзитета Бањалука проглашена је за најбољу на Шестом фестивалу позоришног стваралаштва у Новом Граду.

Награда за најбољу женску улогу је припала Бранки Мишић, а за најбољи оригинални драмски текст Љиљани Чекић.


Представа “Мир” Мостарског театра младих освојила је награду за режију, коју потписује Сеад Ђумић.

Награду за најбољу главну улогу је припала Али Камер Аксоy, а за најбољу споредну мушку улогу је освојио је Фарис Количић.

Најбоља представа за дјецу је “Палата смијеха” Драмског студија “Маске” Костајница, док је награда за најбољу адаптацију текста додијељена Огњену Богдановићу.

Представа “Како насмијати принцезу” Драмска сцена СПКД “Просвјета” Прњавор освојила је награду за најбољу представу у цјелини за дјецу, док је награда за најбољу режију за дјечију представу припала Бранкица Радоњић.

Извршни директор театра “Сцена” Срећко Марчета захвалио је учесницима и публици која је подржала Фестивал.

“Фестивал позоришног стваралаштва се одржава шест година. Надамо се да ће тако бити и у будућности и да ће у програму бити квалитетне представе”, рекао је Марчета.

Фестивал позоришног стваралаштва који уз подршку Културно-образовног центра и општине Нови Град организује театар “Сцена” почео је 25. августа, а синоћ је завршен такмичарски дио.

Након уручивања признања вечерас је театар “Сцена” одиграо представу “Сама у кући”.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица