"Мали ратови и кабине Заре" на фестивалу у Зеници

Срна
"Мали ратови и кабине Заре" на фестивалу у Зеници

БАЊАЛУКА - Представа "Мали ратови и кабине Заре", аутора Виде Давидовић, у режији Ивице Буљана и у извођењу Народног позоришта Републике Српске, учествоваће у такмичарском програму Фестивала БХ драме Зеница 2024.

Селектор фестивала Хазим Бегагић имао је прилику да гледа представе из региона и одлучио да ова представа учествује на зеничком фестивалу, саопштено је из Народног позоришта Српске.

Представа "Мали ратови и кабине Заре" у копродукцији Народног позоришта Републике Српске и Стеријиног позорја Нови Сад, рађена је по оригиналном драмском тексту младе ауторке.

Праизведбу је имала 15. марта ове године, а на фестивалу у Зеници биће изведена 29. маја.

У такмичарски програм 23. фестивала БХ драме уврштено је шест представа: осим представе "Мали ратови и кабине Заре", на програму су и "Режим исцјељења" према тексту Тање Шљивар, у режији Бојана Ђорђева, и у продукцији Хрватског народног казалишта у Вараждину, "Један је Мухамед Али" према тексту Алмира Имширевића у режији Дине Мустафића и у продукцији Народног позоришта Сарајево.

На програму су и "Сањао сам да сам се пробудио" према тексту Жељка Хубача, у режији Дине Мустафића и у продукцији Народног позоришта у Београду, "Три приказивања Бога" према тексту и у режији Алеша Курта и у продукцији Народног позоришта Тузла те представа "Стотину малих смрти" према текстовима Семездина Мехмединовића, у режији Јоване Томић и у продукцији Сарајевског ратног театра – САРТР.

Овогодишњи фестивал биће одржан од 23. до 30. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана