"Mali ratovi i kabine Zare" na festivalu u Zenici

Srna
"Mali ratovi i kabine Zare" na festivalu u Zenici

BANjALUKA - Predstava "Mali ratovi i kabine Zare", autora Vide Davidović, u režiji Ivice Buljana i u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, učestvovaće u takmičarskom programu Festivala BH drame Zenica 2024.

Selektor festivala Hazim Begagić imao je priliku da gleda predstave iz regiona i odlučio da ova predstava učestvuje na zeničkom festivalu, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Srpske.

Predstava "Mali ratovi i kabine Zare" u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske i Sterijinog pozorja Novi Sad, rađena je po originalnom dramskom tekstu mlade autorke.

Praizvedbu je imala 15. marta ove godine, a na festivalu u Zenici biće izvedena 29. maja.

U takmičarski program 23. festivala BH drame uvršteno je šest predstava: osim predstave "Mali ratovi i kabine Zare", na programu su i "Režim iscjeljenja" prema tekstu Tanje Šljivar, u režiji Bojana Đorđeva, i u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, "Jedan je Muhamed Ali" prema tekstu Almira Imširevića u režiji Dine Mustafića i u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Na programu su i "Sanjao sam da sam se probudio" prema tekstu Željka Hubača, u režiji Dine Mustafića i u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, "Tri prikazivanja Boga" prema tekstu i u režiji Aleša Kurta i u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla te predstava "Stotinu malih smrti" prema tekstovima Semezdina Mehmedinovića, u režiji Jovane Tomić i u produkciji Sarajevskog ratnog teatra – SARTR.

Ovogodišnji festival biće održan od 23. do 30. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana