Представа "Гидионов чвор" у ГП "Јазавац": Провокативна драма о школи и насиљу

Б. П.
Представа "Гидионов чвор" у ГП "Јазавац": Провокативна драма о школи и насиљу

БАЊАЛУКА - На сцени Градског позоришта "Јазавац" 17. априла биће изведена представа "Гидионов чвор" чију режију потписује Селма Алиспахић која и игра једну од улога у представи, док јој је партнерка Хелена Вуковић. 

"Гидионов чвор" је емоционална и провокативна драма настала по тексту једне од најпознатијих и награђиваних америчких списатељица Јоне Адамс.

У представи Гидионова мајка Корин и његова професорица Хедер суочавају се са свим комплексним питањима и проблемима одрастања младих данас. Њихов сусрет инициран је Гидионовим чином након којег повратка нема и ствари никада више не могу бити исте. Баш као и у стварности у којој живимо, тражење одговора почиње тек након што се проблеми нагомилају да тачке када је на једноставна питања немогуће понудити једноставне одговоре. Учионица у којој се састају мајка и наставница постаје позорница за суочавање са личним и системским одговорностима у процесу одгоја, образовања и сазријевања младих. 

Представа се бави горућим питањима и проблемима који се тичу школског система, слободе изражавања, вршњачког насиља, креативне слободе, утицаја наставника, улоге родитеља, одговорности и једних и других. 

Представа је на 63. Интернационалном фестивалу "МЕСС" добила "Златни ловоров вијенац".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана