Сарадња Народног позоришта РС и NLB банке: Дигитализација куповине карата

И. Б.
Сарадња Народног позоришта РС и NLB банке: Дигитализација куповине карата

БАЊАЛУКА- Директорица Народног позоришта Републике Српске Дијана Грбић и предсједник Управе NLB Банке Бањалука Горан Бабић потписали су Уговор о спонзорству и сарадњи којим ће NLB Банка омогућити подршку при реализацији пројеката од значаја за национални театар Српске.

То се посебно односи на развој дигиталне платформе за онлајн резервацију и куповину карата за представе националног театра.

Бабић је истакао да ће донацијом обезбиједити опрему којом ће слијепим, слабовидим и слушно оштећеним суграђанима бити омогућено праћење одређених представа на позоришном репертоару.

-Осим наше основне финансијске услуге клијентима, једнако важном сматрамо подршку институцијама од друштвеног значаја, посебно оним које се баве очувањем и развојем културе и културне баштине, зато смо веома смо поносни на ову сарадњу са Народним позориштем Српске -рекао је Бабић.

Додао је да би савремена платформа за онлајн резервацију и куповину карата требало да буде доступна почетком 2025, те да ће NLB Банка убудуће реализовати и додатне активности у циљу промоције културе.  

Дијана Грбић је казала да у НПРС неизмјерно цијене што ће ова сарадња омогућити дигитализацију, захваљујући чему ће постати прво позориште у БиХ које ће публици омогућити онлајн куповину улазница путем веб-странице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана