Saradnja Narodnog pozorišta RS i NLB banke: Digitalizacija kupovine karata

I. B.
Saradnja Narodnog pozorišta RS i NLB banke: Digitalizacija kupovine karata

BANjALUKA- Direktorica Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić i predsjednik Uprave NLB Banke Banjaluka Goran Babić potpisali su Ugovor o sponzorstvu i saradnji kojim će NLB Banka omogućiti podršku pri realizaciji projekata od značaja za nacionalni teatar Srpske.

To se posebno odnosi na razvoj digitalne platforme za onlajn rezervaciju i kupovinu karata za predstave nacionalnog teatra.

Babić je istakao da će donacijom obezbijediti opremu kojom će slijepim, slabovidim i slušno oštećenim sugrađanima biti omogućeno praćenje određenih predstava na pozorišnom repertoaru.

-Osim naše osnovne finansijske usluge klijentima, jednako važnom smatramo podršku institucijama od društvenog značaja, posebno onim koje se bave očuvanjem i razvojem kulture i kulturne baštine, zato smo veoma smo ponosni na ovu saradnju sa Narodnim pozorištem Srpske -rekao je Babić.

Dodao je da bi savremena platforma za onlajn rezervaciju i kupovinu karata trebalo da bude dostupna početkom 2025, te da će NLB Banka ubuduće realizovati i dodatne aktivnosti u cilju promocije kulture.  

Dijana Grbić je kazala da u NPRS neizmjerno cijene što će ova saradnja omogućiti digitalizaciju, zahvaljujući čemu će postati prvo pozorište u BiH koje će publici omogućiti onlajn kupovinu ulaznica putem veb-stranice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana