Ковачевић: Ове године летови на нове дестинације

ATV
Ковачевић: Ове године летови на нове дестинације

Нови летови на три европске дестинације са бањалучког аеродрома у свега два мјесеца показали су се веома успјешним. Директор Међународног аеродрома Бањалука Душко Ковачевић за АТВ каже да у овој години са ирском компанијом “Рајанер” очекују и до 130 хиљада путника. Распородају се скоро све карте, барем према подацима којима се компанија похвалила прошлог мјесеца. У бањалучком аеродрому се надају да ће зато и проширити понуду за нове дестинације.

“Ја очекујем да се та попуњеност креће око 94 одсто. То је исто један знак да су наши путници, наши грађани, веома заинтересовани, што је за нас исто јако добра информација. Нама је веома стало да и у овој години, да буде већи број дестинација. У сваком случају компанија је та која ће то одлучити, али наш је циљ да се повећава број путника и ја сматрам да ће нас и ове године “Рајанер” обрадовати са неким новим дестинацијама,” каже Ковачевић.

Од трећег априла из Бањалуке креће и лет за Берлин, и то два пута седмично. Највјероватније је, кажу у бањалучком Аеродрому, да ће “Рајанер” успоставити и лет за Беч.

Oд успостављања нових линија ““Рајанера” број путника повећан је за 74 одсто. Како нам је потврђено, због тога би могло да дође и до проширења зграде аеродрома Бањалука.

Први лет “Рајанер” са Маховљана полетио је 30. октобра за Стокхолм, а потом за Брисел и Меминген. Наставља се и сарадња са компанијом Аир Србија за Београд, а у овој години биће омогућена и два чартер лета за Грчку и Турску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана