Два учесника Бањалучког полумаратона и даље у индукованој коми

Срна
Два учесника Бањалучког полумаратона и даље у индукованој коми

Бањалука - Двоје од четворо пацијената који су хоспитализовни у Клиници за интензивну медицину за нехирушке гране Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске због симптома топлотног удара и даље су у индукованој коми због едема мозда и све прогнозе у вези са њиховим здравственим стањем су преурањене, саопштено је данас из УКЦ-а.

Тренутно здравствено стање друга два пацијента је стабилно, па се због даљег лијечења и праћења премјештају у Клинику за унутрашње болести УКЦ-а.


Из УКЦ-а наводе да су у јуче 10.50 часова санитетским возилом Дома здравља Бањалука у пријемну интернистичку амбуланту Универзитетског клиничког центра довезени пацијенти чији су иницијали Ј.Ш. /31/, М.Г. /27/ и С.Ј. /47/, а око 18.30 часова пацијент чији су иницијали И.Т. /35/.

Сви пацијенти су, како наводе из УКЦ, првобитно хоспитализовани у Клиници за интензивну медицину за нехирушке гране УКЦ због симптома топлотног удара.

Према ријечима дежурног љекара у Клиници за интензивну медицину за нехирушке гране Данице Момчичевић, пацијенти Ј.Ш. и М.Г. су због едема мозга протективно стављени у стање индуковане коме и прикључени на апарате за механичку вентилацију, а све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су преурањене.

"Тренутно здравствено пацијената С.Ј. и И.Т. је стабилно те се због даљег лијечења и праћења премјештају у Клинику за унутрашње болести УКЦ Републике Српске", саопштено је из УКЦ.

Ријеч је о учесницима јучерашњег 4. Бањалучког М:тел полумаратона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана