Зграде у главној рогатичкој улици добијају ново рухо

С. М.
Зграде у главној рогатичкој улици добијају ново рухо

Рогатица - Зграде у главној рогатичкој улици ускоро ће осванути у новом руху јер су одборници Скупштине општине на посљедњој сједници донијели одлуку о суфинансирању уређења фасада на 12 објеката.

- Пошло се од тога да је већина фасада на стамбеним и стамбено-пословним зградама знатно оштећена у посљедњем рату и поратном периоду и да као такве нарушавају изглед града, а због сталног обрушавања чак представљају опасност по људе - рекао је начелник Рогатице Милорад Јагодић.

Да би се стање промијенило и град постао љепши, али и безбједнији, донесена је одлука да буду уређене фасаде на 12 најугроженијих објеката чији чеони дијелови гравитирају улици Српске слоге и чији су бочни дијелови видљиви из главне улице. Радови ће бити извођени етапно, па ће у првој фази нове фасаде добити зграде између другог и трећег семафора, а то је најужи центар.

У другој и трећој етапи на ред ће доћи објекти између првог и другог семафора, односно од трећег семафора до излаза из насеља према Ковању.

Новац за 80 одсто трошкова биће издвојен из буџета општине, док остатак треба да обезбиједе заједнице етажних власника и остали власници зграда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана