Zgrade u glavnoj rogatičkoj ulici dobijaju novo ruho

S. M.
Zgrade u glavnoj rogatičkoj ulici dobijaju novo ruho

Rogatica - Zgrade u glavnoj rogatičkoj ulici uskoro će osvanuti u novom ruhu jer su odbornici Skupštine opštine na posljednjoj sjednici donijeli odluku o sufinansiranju uređenja fasada na 12 objekata.

- Pošlo se od toga da je većina fasada na stambenim i stambeno-poslovnim zgradama znatno oštećena u posljednjem ratu i poratnom periodu i da kao takve narušavaju izgled grada, a zbog stalnog obrušavanja čak predstavljaju opasnost po ljude - rekao je načelnik Rogatice Milorad Jagodić.

Da bi se stanje promijenilo i grad postao ljepši, ali i bezbjedniji, donesena je odluka da budu uređene fasade na 12 najugroženijih objekata čiji čeoni dijelovi gravitiraju ulici Srpske sloge i čiji su bočni dijelovi vidljivi iz glavne ulice. Radovi će biti izvođeni etapno, pa će u prvoj fazi nove fasade dobiti zgrade između drugog i trećeg semafora, a to je najuži centar.

U drugoj i trećoj etapi na red će doći objekti između prvog i drugog semafora, odnosno od trećeg semafora do izlaza iz naselja prema Kovanju.

Novac za 80 odsto troškova biće izdvojen iz budžeta opštine, dok ostatak treba da obezbijede zajednice etažnih vlasnika i ostali vlasnici zgrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana