Porodica temelj opstanka

R. Đ.
Porodica temelj opstanka

Foča - Neobičnim društvenim igrama u kojima su učestvovali mališani sa roditeljima i vaspitači vrtića “Čika Jova Zmaj” iz Foče je juče povodom 15. maja, Svjetskog dana porodice, ukazano na prave vrijednosti društva, važnost porodice, ali i na to šta je sve djeci potrebno da bi rasla u zdravoj sredini.

Manifestaciju je u gradskoj dvorani organizovao fočanski vrtić uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS. Dvočlane ekipe, sastavljene od djeteta i tate ili mame, takmičile su se u štafetnom trčanju i skakanju u vrećama.

- Cilj ove zanimljive manifestacije je podizanje svijesti o važnosti porodice. Mislim da smo u tome i uspjeli, jer smo svjedočili ličnim primjerima da je porodica najvažnija i da je to prvi temelj našeg opstanka i napretka - rekla je direktorica vrtića “Čika Jova Zmaj” Slađana Vladičić.

Dodala je da će centralna manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana porodice biti održana sutra u Gradskom pozorištu.

- Naši mališani u učenici Muzičke škole iz Foče predstaviće svoje radove, a biće dodijeljene i nagrade za prva tri mjesta likovnog konkursa “Moja porodica”, koji je raspisalo Ministarstvo porodice - dodala je Vladičićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana