Све предности медитације док радимо од куће

ГС
Све предности медитације док радимо од куће

Рад од куће доноси много користи. Не морамо ићи на посао, можемо кухати храну, носити шта желимо од одјеће... Али радити од куће такође може бити и стресно.

Човјек се у кући тешко сконцентрише на радне обавезе и задатке, а граница између приватног живота и посла готово да не постоји.

Срећом, постоји рјешење које ће не само довести до тога да сте мање под стресом, већ ће пооштрити ваш ум, повећати концентрацију и чак вам помоћи да смањите грешке у послу. О чему се заправо ради? Једном рјечју - медитација.
Ваш ум може лутати када радите било гдје и то посебно кад радите од куће.

Студија с Универзитета Вотерлу открила је да 10 минута медитације дневно помаже да се фокусирамо на оно што је важно, на посао, те да се ослободимо тјескобе. Медитацијска пракса помаже анксиозним људима да преусмјере своју пажњу с властитих унутрашњих брига на вањски свијет, што омогућава бољи фокус на посао.

Кључни дио медитације је дисање, а истраживање Тринитy колеџа из Дублина открило је да оно директно утиче на нивое природног хемијског гласника у мозгу званог норадреналин.

Овај се хемијски гласник ослобађа када смо знатижељни, фокусирани на нешто или емоционално узбуђени. Начин на који дишемо, другим ријечима, директно утиче на хемију нашег мозга на начин који може побољшати нашу пажњу и здравље нашег мозга. Једноставно речено, на нашу пажњу и концентрацију утиче дисање.

Људски је гријешити, али засигурно сви желе бити мање склони грешкама у послу. Медитација може помоћи у томе, показало је истраживање с Мичиген Универзитета. Само 20 минута медитације може побољшати способност мозга да брже препознаје грешке и да их свакако буде што мање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана