Вијагра је за жене забрањена: Проблем настаје у притиску

Г.С.
Foto: Илустрација

Женама се не савјетује да узимају Вијагру, али упркос томе, неке је ипак конзумирају, не знајући шта им се може догодити у тијелу уколико је попију.

Како Дејли стар наводи, мушкарци којима је потребна мала помоћ у спаваћој соби пију вијагру, јер пате од еректилне дисфункције.

Вијагра је, уствари, лијек силденафил који понекад узимају одрасли и дјеца као третман за плућну хипертензију.

Жене могу узимати вијагру из тог разлога, али им то неће помоћи када су у питању интимни односи. У неким случајевима чак може доћи до здравствених проблема.

Наиме, поједине жене вјерују да им вијагра може покренути доток крви у гениталије и да самим тим оне могу побољшати свој сексуални однос. Ипак, то је далеко од истине, преноси Б92.

Заправо, вијагра нема никакве везе са нивоима узбуђења, открили су из фармацеути.

Она мушкарцима помаже да више крви путује до њиховог полног органа, али вијагра нема исти учинак на жене и, ако већ имате низак крвни притисак, онда би конзумација вијагре могла утицати негативно на ваше цјелокупно здравље, а поред тога, можете добити и главобоље, наводе стручњаци.

Осим тога, постоји ризик од мешања вијагре са другим лијековима које можда већ узимате. Америчка Агенција за храну и лијекове (ФДА) није одобрила употребу вијагре за жене.

Стручнњаци наглашавају да би жене требале да избјегавају вијагру јер им може донијети више штете него користи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана