Vijagra je za žene zabranjena: Problem nastaje u pritisku

G.S.
Foto: Ilustracija

Ženama se ne savjetuje da uzimaju Vijagru, ali uprkos tome, neke je ipak konzumiraju, ne znajući šta im se može dogoditi u tijelu ukoliko je popiju.

Kako Dejli star navodi, muškarci kojima je potrebna mala pomoć u spavaćoj sobi piju vijagru, jer pate od erektilne disfunkcije.

Vijagra je, ustvari, lijek sildenafil koji ponekad uzimaju odrasli i djeca kao tretman za plućnu hipertenziju.

Žene mogu uzimati vijagru iz tog razloga, ali im to neće pomoći kada su u pitanju intimni odnosi. U nekim slučajevima čak može doći do zdravstvenih problema.

Naime, pojedine žene vjeruju da im vijagra može pokrenuti dotok krvi u genitalije i da samim tim one mogu poboljšati svoj seksualni odnos. Ipak, to je daleko od istine, prenosi B92.

Zapravo, vijagra nema nikakve veze sa nivoima uzbuđenja, otkrili su iz farmaceuti.

Ona muškarcima pomaže da više krvi putuje do njihovog polnog organa, ali vijagra nema isti učinak na žene i, ako već imate nizak krvni pritisak, onda bi konzumacija vijagre mogla uticati negativno na vaše cjelokupno zdravlje, a pored toga, možete dobiti i glavobolje, navode stručnjaci.

Osim toga, postoji rizik od mešanja vijagre sa drugim lijekovima koje možda već uzimate. Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) nije odobrila upotrebu vijagre za žene.

Stručnnjaci naglašavaju da bi žene trebale da izbjegavaju vijagru jer im može donijeti više štete nego koristi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana