Windows 10 сада подржава бежични пренос фајлова између компјутера и Самсунгових мобитела

ГС
Windows 10 сада подржава бежични пренос фајлова између компјутера и Самсунгових мобитела

Пренос података с компјутера на мобител и обрнуто може се претворити у “плес” између USB кабла и имејла, али Мicrosoft и Самсунг сада имају бољи начин.

Најновији Windows 10 Insider build омогућава корисницима да путем WiFI конеције размјенују фајлове између компјутера и компатибилних Самсунгових мобитела као што су Galaxy S10 и Galaxy С20.

MIcrosoft је већ почео олакшавати корисницима рад између Андроид/Самсунг уређаја и компјутера. Прошлог мјесеца је уведен copy-pasting са Windows 10 на Самсунгове мобителе, а могуће је и путем Windows 10 одоговорити на позиве и примити нотификације са било којег мобитела који користи Андроид. Апликације треће стране су омогућавале сличне могућности, али ће тај процес сада бити лакши за мејнстрим кориснике.

Све што је потребно јесте Microsoft Your Phone и Самсунгова Link to Windows апликација. Фотографије и фајлови се одабиру дугим притиском на мобителу те одабиром оних које желите пребацити на PC, а с PC-a је довољно мишем “превући” фајлове у прозор “Windows Phone”.

Величина фајлова је ограничена на 512 МБ, тако да нема ништа од пребацивањаHD филмова с компјутера на мобител. Такође, трансфер је ограничен и на 100 фајлова. PC и мобител морају бити на истој WiFi мрежи.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана