Познатo када стиже телефон Sony Xperia 1 VI

GS
Foto: X.com

Sony је потврдио датум представљања свог сљедећег флагсхип паметног телефона назива Xperia 1 VI, а које ће бити одржано на догађају 17. маја.

Ово представљање у складу је са Sonyjevim прошлогодишњим представљањем Xperia 1 V паметног телефона. Иако постер експлицитно не наводи који ће паметни телефон(и) бити представљен том приликом, с обзиром на недавне незваничне информације о овом уређају и Sonyjevom уобичајеном временском оквиру за представљање паметних телефона из ове серије, очито је да ће то бити Xperia 1 VI модел.

Очекује се да ће Sony са надолазећим Xperia 1 VI моделом коначно одустати од 4К резолуције екрана, што су многи сматрали непотребном опцијом. Осим тога екран са уским и високим омјером слике од 21:9 такође одлази у историју, а замијениће га екран стандардног омјера слике од 19,5:9 који је у складу са другим флагсхип паметним телефонима на тржишту.

Према недавним гласинама, очекује се да ће поставка задње камере на Xperia 1 VI смартфону бити врло слична као и код претходног модела са побољшањима првенствено на софтверском подручју, вјероватно кориштењем АИ значајки које су у посљедње вријеме постале превладавајуће у индустрији. Друге АИ опције као што су прилагођене позадине и АИ уређивање слика такође би могле бити укључене, слично као на уређајима конкурентских произвођача паметних телефона, преноси Računalo.com.

Што се тиче спецификација, Xperia 1 VI ће највјероватније радити на Qualcommovom Снапдрагон 8 Ген 3 процесору заједно са минимално 12 ГБ РАМ-а. Остаје да се види хоће ли Xperia 1 VI бити једини паметни телефон представљен на овом догађају или ће му се придружити и неки други. Више детаља би требало бити откривено током надолазећих дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана