Маск се намерачио на ЈуТјуб

Г.С.
Маск се намерачио на ЈуТјуб

Откако је Илон Маск преузео Твитер (сада Икс), видео-снимци постали су веома важна ставка када је у питању ова друштвена мрежа.

Сада, Икс покреćе апликацију која ће да ради на свим уређајима.

Извршна директорка Икс-а, Линда Јакарино, саопштила је да се уводи „садржај који можете да гледате на паметним телевизорима“, односно апликација која ће садржати алгоритам за видео-снимке, уз трендове и теме, а покретаће га вјештачка интелигенција, преноси Б92.

Ова апликација биће доступна за телефон и смарт ТВ, а из компаније желе да буде нешто слично као ЈуТјуб. Слично ће и функционисати - обе платформе, када вам предлажу шта да гледате, узимају у обзир историју претраге, шта гледају други, као и садржаје самих клипова.

Икс ће, као што смо рекли, користити АИ како би вам предложио видео-снимке за које је најсигурнији да ће вам се свидети. Још једна сличност између Икс и ЈуТјуб апликације, јесте то што ћете и на овој новој моћи да прелазите са ТВ-а на телефон и да наставите са гледањем.

Подржаваће и „кастинг“ са мобилних телефона, али није још речено када ће тачно Џ апликација за видео-снимке бити на тржишту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана