Mask se nameračio na JuTjub

G.S.
Mask se nameračio na JuTjub

Otkako je Ilon Mask preuzeo Tviter (sada Iks), video-snimci postali su veoma važna stavka kada je u pitanju ova društvena mreža.

Sada, Iks pokreće aplikaciju koja će da radi na svim uređajima.

Izvršna direktorka Iks-a, Linda Jakarino, saopštila je da se uvodi „sadržaj koji možete da gledate na pametnim televizorima“, odnosno aplikacija koja će sadržati algoritam za video-snimke, uz trendove i teme, a pokretaće ga vještačka inteligencija, prenosi B92.

Ova aplikacija biće dostupna za telefon i smart TV, a iz kompanije žele da bude nešto slično kao JuTjub. Slično će i funkcionisati - obe platforme, kada vam predlažu šta da gledate, uzimaju u obzir istoriju pretrage, šta gledaju drugi, kao i sadržaje samih klipova.

Iks će, kao što smo rekli, koristiti AI kako bi vam predložio video-snimke za koje je najsigurniji da će vam se svideti. Još jedna sličnost između Iks i JuTjub aplikacije, jeste to što ćete i na ovoj novoj moći da prelazite sa TV-a na telefon i da nastavite sa gledanjem.

Podržavaće i „kasting“ sa mobilnih telefona, ali nije još rečeno kada će tačno Dž aplikacija za video-snimke biti na tržištu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana