Windows 10 sada podržava bežični prenos fajlova između kompjutera i Samsungovih mobitela

GS
Windows 10 sada podržava bežični prenos fajlova između kompjutera i Samsungovih mobitela

Prenos podataka s kompjutera na mobitel i obrnuto može se pretvoriti u “ples” između USB kabla i imejla, ali Microsoft i Samsung sada imaju bolji način.

Najnoviji Windows 10 Insider build omogućava korisnicima da putem WiFI konecije razmjenuju fajlove između kompjutera i kompatibilnih Samsungovih mobitela kao što su Galaxy S10 i Galaxy S20.

MIcrosoft je već počeo olakšavati korisnicima rad između Android/Samsung uređaja i kompjutera. Prošlog mjeseca je uveden copy-pasting sa Windows 10 na Samsungove mobitele, a moguće je i putem Windows 10 odogovoriti na pozive i primiti notifikacije sa bilo kojeg mobitela koji koristi Android. Aplikacije treće strane su omogućavale slične mogućnosti, ali će taj proces sada biti lakši za mejnstrim korisnike.

Sve što je potrebno jeste Microsoft Your Phone i Samsungova Link to Windows aplikacija. Fotografije i fajlovi se odabiru dugim pritiskom na mobitelu te odabirom onih koje želite prebaciti na PC, a s PC-a je dovoljno mišem “prevući” fajlove u prozor “Windows Phone”.

Veličina fajlova je ograničena na 512 MB, tako da nema ništa od prebacivanjaHD filmova s kompjutera na mobitel. Takođe, transfer je ograničen i na 100 fajlova. PC i mobitel moraju biti na istoj WiFi mreži.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana