Велика промјена за Apple: Стигао iOS 17.4

GS
Foto: X.com

Apple је објавио најновију надоградњу за своје оперативне системе, иОС 17.4 и iPadiOS 17.4, пружајући корисницима низ значајних побољшања и функција.

Овај корак посебно од‌јекује међу корисницима унутар Европске уније, гд‌је је компанија прилагодила Акту о дигиталним тржиштима (ДМА). Ова надоградња представља велики искорак ка већој флексибилности и персонализацији искуства коришћења Apple уређаја.

За кориснике у Европској унији, иОС 17.4 уводи могућност инсталирања апликација ван традиционалног Apple App Storea. Ова промјена омогућава корисницима да прошире свој избор апликација и да истраже нове изворе софтвера. Поред тога, Apple сада дозвољава корисницима да одаберу подразумијевани прегледач и претраживач, нудући алтернативу Сафарију и Apple Payu кроз проширену подршку за НФЦ технологију.

Поред прилагођавања Европи, надоградња доноси и побољшања која ће користити свим корисницима. Уведени су аутоматски транскрипти подкаста на више језика, што обухвата енглески, шпански, француски и њемачки, чиме се побољшава приступачност и омогућава корисницима да ефикасније претражују садржај. Apple је такође проширио своју колекцију емотикона, додајући пет нових симбола који обогаћују начине изражавања.

Власници iPhone 15 серије сада имају детаљан увид у здравље батерије својих уређаја, укључујући број циклуса пуњења, док Сири добија способност да најављује долазне поруке на било којем језику, што додатно повећава универзалност и корисност ове функције.

Надоградња такође унапређује безбједносне карактеристике, са јачом заштитом од крађе уређаја. Ова функција сада осигурава да се осјетљиви подаци не могу приступити или мијењати без ауторизације, чак и ако се уређај користи на новој локацији. Такве мјере безбједности су важне у савременом дигиталном свијету гд‌је је приватност и заштита података од кључног значаја, преноси "Телеграф".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана