Опен АИ тврди да је Илон Маск желео апсолутну контролу над компанијом

Танјуг
Опен АИ тврди да је Илон Маск желео апсолутну контролу над компанијом

САН ФРАНЦИСКО - Калифорнијска компанија за развој вјештачке интелигенције Опен АИ је на свом блогу одговорила на тужбу Илона Маска рекавши да је амерички предузетник желео да има апсолутну контролу над поменутом фирмом.

Опен АИ је навела да ће одбацити “све Илонове тврдње” и понудити сопствену верзију догађаја из прошлости, истиче се на вебсајту компаније.

“Док смо разговарали о профитној структури како бисмо унапредили мисију, Илон је желио да се спојимо са Теслом или потпуну контролу”, укључујући “већински капитал, почетну контролу одбора и да буде извршни директор” Опен АИ, наводи се у објави.

Опен АИ тврди да није могла да пристане на услове Илона Маска пошто није желела да било који појединац има апсолутну контролу над фирмом.

У објави се истовремено наводи да је Маск знао да ће Опен АИ бити оријентисана на профит и да ће фирма постепено прелазити на рад на софтверу затвореног кода.

Аутори ове објаве су суоснивачи Опен АИ Грег Брокман, Иља Суцкевер, Џон Шулман, Сем Алтман и Војчех Заремба.

Амерички предузетник и милијардер Илон Маск је прошле недеље пред судом у Сан Франциску тужбу против калифорнијске компаније Опен АИ, њених суоснивача Сема Алтмана и Грега Брокмана и придружених ентитета, наводећи да су тужени прекршили своје уговорне споразуме у којима се наводи да ће развијати вјештачку интелигенцију (АИ) у корист човечанства. 
У Масковој тужби се помиње “основачки уговор” Опен АИ, али овај споразум за сада није објављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана