"Baldur's Gate 3" и Спајдермен водеће видео-игрице

Танјуг
"Baldur's Gate 3" и Спајдермен водеће видео-игрице

Видео-игрица "Baldur's Gate 3" предњачи у овогодишњим номинацијама за награде "BAFTA Games" са укупно 10, док Сонијев хит наставак "Спајдермен 2" има једну мање.

Двадесета годишњица додјеле једне од најпрестижнијих награда у календару индустрије игара, биће одржана 11. априла, пренио је Би-Би-Си.

"BAFTA Games Award" или "British Academy Games Awards" је годишња британска церемонија додјеле награда за изузетна креативна достигнућа у индустрији видео-игара.

О наградама одлучује специјално одабрани жири, али за разлику од претходних година, о наградама за најбољу игру и најбољу британску игру гласа више од 1.200 чланова Бафте, професионалаца са дугогодишњим искуством у игрању игара, наводи медиј.

"Baldur's Gate 3" већ је освојио главну награду на додели награда "Games Awards" 2023. године, заснован је на игри "Dungeons & Dragons", а поред номинације за најбољу игру, надметаће се и за најбоље и у категоријама музичких и умјетничких достигнућа које додељује "BAFTA Games".

Прошле године продаја игара премашила је 5,5 милијарди евра (4,7 милијарди фунти) у Великој Британији, што је више него двоструко у односу на музичку индустрију, наводи Удружење за дигиталну забаву и малопродају (ЕРА).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана