ФК Црвена звезда покреће своје НФТ токене

nezavisne
Foto: pixabay

ФК Црвена звезда планира покретање НФТ токена по узору на велике свјетске клубове и појединце. Нека од највец́их свјетских имена из свијета спорта шире се изван стадиона и дворана у простор незаменљивих токена (НФТ).

Према изјавама водећих људи ФК Црвена звезда и најтрофејнији српски клуб ће кренути овим путем, пошто је генерални директор Звездан Терзић најавио у интервјуу за Моззарт Спорт за ову годину покретање НФТ токена по узору на велике свјетске клубове и појединце.

НБА лига је 2019. године избацила Топ Схотс, тачније кратке видео прегледе утакмица у НФТ форматима које су до сада генерисале 230 милиона долара.

Легендарни кошаркаш, а данас власник више успјешних брендова, Мајкл Џордан покренуо је и сопствену апликацију и платформу за НФТ под називом ХЕИР, намијењену повезивању истакнутих спортиста и њихових навијача. За само неколико дана инвеститори су у ову апликацију уложили 10,6 милиона долара.

Глобални спортски гигант Нике такође улаже у НФТ – компанија је купила су веб-страницу РТФКТ која је специјализована за дизајн виртуелне спортске опреме.

У августу је шестоструки освајач Златне лопте Лионел Меси лансирао Месиверсе, сопствену НФТ колекцију.

У Азији, промоција мјешовитих борилачких вјештина Оне Цхампионсхип се удружила са блокчејн платформом Тхета Нетwорк како би лансирала НФТ тржиште са колекционарским предметима својих спортиста и њиховим незаборавним тренуцима.

Док се виртуелни свијет увлачи у спорт, упуц́ени и посматрачи вјерују да су НФТ само загребали површину.

Блокчејн платформа Зиллиqа и Поларис Спортс, компанија за заступање комерцијалних права спортиста, објавили су у јуну колекцију НФТ Зиллстарс на којој су Диого Жота, Жоао Феликс, Хамес Родригез, Ренато Санчес, Рубен Диас, Кејлор Навас, Пепе, Рамадел Фалкао, Раул Хименез, Дијего Коста.

У једној од НФТ колекција нашао се и бивши капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Коларов. Сем њега свој НФТ у колекцији Фоотбалл Старс имају и Марцело Брозовић, Артур Видал, Матео Ковачић, Дејан Ловрен, Иван Перишић, Миралем Пјанић, Стефано Сенси, Милан Шкриниар и Самир Хандановић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана