Невјероватан призор из природе: Да ли сте икада видјели овако нешто?

GS
Foto: Printscreen

Дивље животиње су фасцинантна створења, понекад потпуно плаха, а понекад изненађујуће храбра.

Уз помоћ стручњака, њихових истраживања и скривених камера, данас имамо многе увиде у живот дивљих животиња, али оне нас и даље изненађују, преноси Метрополитан.

VIDEO

Шта се тачно догодило остаје обавијено велом мистерије, али је аутор на снимку написао да дивље свиње живе у заједници и да су се животиње највјероватније удружиле и кренуле у истом правцу ради безбједности.

Дивље свиње (које су сродници припитомљених) сматрају се опрезним и разумним животињама, активне су ноћу.

“Свиње и младе животиње се друже у стадима, којих у нашим крајевима има 10-30 грла. Одрасли нерастови су усамљеници”, написали су из Ловачког савеза Словеније, а ако ћемо по томе закључити, на фотографији су женке и младе животиње.

Није јасно да ли су животиње на снимку осјетиле опасност , али је јасно да срндаћи мирују у случају опасности или уз неколико скокова ушуљају се у жбуње (за разлику од јелена који почне бјежати).

"Дању се најрадије скрива у вегетацији, у сумрак се појављује на чистинама и пољима, гдје пасе, а затим се рано ујутро враћа у своје дневно станиште", писали су о срндаћи из Института за шумарство Словеније, преноси Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана