Мистериозни звукови из дубине океана (VIDEO)

GS
Foto: Twitter

Дубине океана одувијек су били извор фасцинације и мистерије за човјечанство. Осим своје тајанствене и непрегледне природе, океан крије и низ загонетних тајни, укључујући и мистериозне звукове који долазе из његове дубине.

Један од најпознатијих феномена овог типа су тзв. "океанске сирене" - чудни и језиви звукови који долазе из дубина океана. Ови звукови често подсјећају на пјевање, вриштање или лупање, и обично су необјашњиви за истраживаче и знанственике. Њихова природа остаје тајна, иако су многе теорије покушале да објасне њихово поријекло.

Једна од теорија сугерише да ови звукови потичу од биолуминисцентних организама који емитују свјетлост и звук како би привукли плијен или пронашли партнере за парење. Други вјерују да су ови звукови посљедица геолошких процеса, укључујући подрхтавање тла и стварање подводних вулкана, преноси Глас Српске

Наравно, постоји и теорија да су ови мистериозни звукови повезани с неоткривеним морским створењима или можда чак са ванземаљцима. Ова теорија, иако привлачна за љубитеље научне фантастике, остаје спекулативна и недоказана.

POGLEDAJTE VIDEO

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана