Misteriozni zvukovi iz dubine okeana (VIDEO)

GS
Foto: Twitter

Dubine okeana oduvijek su bili izvor fascinacije i misterije za čovječanstvo. Osim svoje tajanstvene i nepregledne prirode, okean krije i niz zagonetnih tajni, uključujući i misteriozne zvukove koji dolaze iz njegove dubine.

Jedan od najpoznatijih fenomena ovog tipa su tzv. "okeanske sirene" - čudni i jezivi zvukovi koji dolaze iz dubina okeana. Ovi zvukovi često podsjećaju na pjevanje, vrištanje ili lupanje, i obično su neobjašnjivi za istraživače i znanstvenike. Njihova priroda ostaje tajna, iako su mnoge teorije pokušale da objasne njihovo porijeklo.

Jedna od teorija sugeriše da ovi zvukovi potiču od bioluminiscentnih organizama koji emituju svjetlost i zvuk kako bi privukli plijen ili pronašli partnere za parenje. Drugi vjeruju da su ovi zvukovi posljedica geoloških procesa, uključujući podrhtavanje tla i stvaranje podvodnih vulkana, prenosi Glas Srpske

Naravno, postoji i teorija da su ovi misteriozni zvukovi povezani s neotkrivenim morskim stvorenjima ili možda čak sa vanzemaljcima. Ova teorija, iako privlačna za ljubitelje naučne fantastike, ostaje spekulativna i nedokazana.

POGLEDAJTE VIDEO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana