Što se dogodilo s najpoznatijim jugoslavenskim autobusom

G.S.
Što se dogodilo s najpoznatijim jugoslavenskim autobusom

Za autobus iz kultnog filma "Ko to tamo peva", vjerovatno najpoznatiji rekvizit iz arhiva "Jadran filma", stigle su četiri ponude iz Srbije, ali u upravi nekadašnjeg ''jugoslavenskog Holivuda'' iz zagrebačke Dubrave rezolutno odgovaraju - autobus nije na prodaju.

- Dobili smo ponudu za saradnju od više firmi koje se bave produkcijom i iventima s područja bivše Jugoslavije, ali i četiri ponude iz Srbije za prodaju autobusa s natpisom "Krstić i sin". No to smo morali otkloniti, jer taj autobus, jednostavno, nije na prodaju -  rekao je predsjednik uprave "Jadran filma" Vinko Grubišić.

Dodao je i kako sami nastavljaju prije nekoliko godina započetu obnovu autobusa čiji je završetak, kako ističe Grubišić, ''nažalost, zaustavila propast jedne velike hrvatske korporacije koja je trebala biti sponzor''. 

Poslovni slom

Nakon poslovnog sloma tog nekad i u Evropi moćnog, ali neostvarenog pokrovitelja, Grubišić ističe da su uspostavljeni odnosi s nekoliko drugih sponzora, ali i da su obnovu, ipak, za sada odlučili nastaviti sami.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana