Закључао лопова у аутомобилу помоћу апликације

ГС
Закључао лопова у аутомобилу помоћу апликације

Апликација власницима Тесла аутомобила, између осталих функција, нуди могуćност стартовања и искључивања мотора, те закључавања и откључавања врата.

Једна од практичних опција које су на располагању возачима Тесла Модела 3 јесте да могу да контролишу функције свог аутомобила путем смартфона. 

Иако је ова могућност уведена прије свега због практичности, у екстремним ситуацијама може да послужи и као додатна заштита од крађе возила.

То је показао један власник Модела 3 из Калифорније, када је захваљујући присебности и апликацији закључао лопова у свом возилу и на тај начин спријечио крађу аутомобила.

Инцидент се догодио 8. маја у пријеподневним сатима, када је Чарли Смит (21) отворио врата Модела 3 док је власник сједио унутра, вичући на њега да одмах напусти возило. Возач га је послушао и изашао из аутомобила.

Међутим, док је лопов покушавао да одјури Теслом са лица мјеста, присебни власник је помоћу смартфона искључио електромотор и закључао возило, након чега је позвао полицију. У тренутку када су полицајци стигли на лице мјеста, лопов се презнојавао закључан у аутомобилу, а пошто су га ухапсили утврдили су да је био под дејством дроге.

То је вјероватно и један од разлога зашто није успио да откључа аутомобил изнутра и побјегне. Други је то што је дугме за откључавање врата у Теслином Моделу 3 неупадљиво, па некоме ко нема искуства са овим аутомобилом није лако да га пронађе. Поготово у стресној ситуацији у каквој се нашао овај крадљивац возила у покушају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана