Zaključao lopova u automobilu pomoću aplikacije

GS
Zaključao lopova u automobilu pomoću aplikacije

Aplikacija vlasnicima Tesla automobila, između ostalih funkcija, nudi mogućnost startovanja i isključivanja motora, te zaključavanja i otključavanja vrata.

Jedna od praktičnih opcija koje su na raspolaganju vozačima Tesla Modela 3 jeste da mogu da kontrolišu funkcije svog automobila putem smartfona. 

Iako je ova mogućnost uvedena prije svega zbog praktičnosti, u ekstremnim situacijama može da posluži i kao dodatna zaštita od krađe vozila.

To je pokazao jedan vlasnik Modela 3 iz Kalifornije, kada je zahvaljujući prisebnosti i aplikaciji zaključao lopova u svom vozilu i na taj način spriječio krađu automobila.

Incident se dogodio 8. maja u prijepodnevnim satima, kada je Čarli Smit (21) otvorio vrata Modela 3 dok je vlasnik sjedio unutra, vičući na njega da odmah napusti vozilo. Vozač ga je poslušao i izašao iz automobila.

Međutim, dok je lopov pokušavao da odjuri Teslom sa lica mjesta, prisebni vlasnik je pomoću smartfona isključio elektromotor i zaključao vozilo, nakon čega je pozvao policiju. U trenutku kada su policajci stigli na lice mjesta, lopov se preznojavao zaključan u automobilu, a pošto su ga uhapsili utvrdili su da je bio pod dejstvom droge.

To je vjerovatno i jedan od razloga zašto nije uspio da otključa automobil iznutra i pobjegne. Drugi je to što je dugme za otključavanje vrata u Teslinom Modelu 3 neupadljivo, pa nekome ko nema iskustva sa ovim automobilom nije lako da ga pronađe. Pogotovo u stresnoj situaciji u kakvoj se našao ovaj kradljivac vozila u pokušaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana