Стиже најбржи Golf GTI у историји

Агенције
Стиже најбржи Golf GTI у историји

Golf GTI ТЦР са 290 кс, који је у мају представљен у својој концептној варијанти, добиће продукцијску верзију до краја године.

Аутомобил који ће заузети позицију између GTI модела са Performace пакетом и екстремног Golfа R, стиже у продајне салоне крајем 2018, сазнаје британски Ауто експрес.


Спецификације би требало да буду идентичне као на концепту, па треба очекивати да се испод хаубе нађе 2.0 литарски TSI мотор који производи 290 кс (213 kW) при 6.800 о/мин и развија 370 Нм већ од 1.600 о/мин.

Снага ће се преносити на точкове помоћу седмостепеног аутоматизованог мијењача са дуплим квачилом, максимална брзина биће 265 км/ч када се уклони електронски лимитер, док ће убрзање 0-100 км/ч износити око 6 с.

За сада није познато да ли ће купцима бити понуђена и опција са шестобрзинским мануелним мијењачем.

Када се појави крајем године, TCR ће бити најбржи серијски Golf GTI у 40-годишњој историји овог модела.

Очекује се да ће Volkswagen понудити купцима ограничену серију возила (слично као што је то био случај са Golfом GTI Clubsport S), што ће додатно доприњети ексклузивности овог аутомобила.

TCR ће стандардно бити опремљен 18-инчним алу фелнама, а 19-ице ће бити доступне као доплатна опција.

Међу опционим додацима биће и специјално спортско ослањења са адаптивним, електронски подесивим амортизерима, чији се модови (Normal. Comfort и Спорт) могу мењати притиском на дугме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана