Рол Ројс произвео специјални Wraith за купца из Абу Дабија

ГС
Рол Ројс произвео специјални Wraith за купца из Абу Дабија

Рол Ројс је имао специјалну наруџбу за модел Wraith која је стигла од клијента из Абу Дабија. Овај примјерак је добио име "Wraith - Inspired by Earth", а садржи низ дизајнерских промјена и умјетничких детаља који се фокусирају на позицију Земље у свемиру.

Поклопац мотора садржи право умјетничко дјело које приказује како Блиски исток изгледа из свемира. За израду умјетничког дјела је било потребно више од 100 радних сати, а садржи и Сунце те осам планета Соларног система.

Остатак каросерије је лакиран у Ројал плаву боју те представља 75 посто Земљине површине коју покрива вода.

Унутрашњост је пресвучена Мокасин кожом која "преставља" пјесак у пустињама Емирата. Кобалто плави украси и Емералд зелени детаљи представљају водене путеве и зеленило свијета.

На арматурној плочи се налази реалистична слика Блиског истока, а инфотејнмент систем садржи специјалне графике и силуету Соларног система. Уникатно је и небо које је украшено планетама Соларног система.

Wraith  покреће 6,6-литарски В12 твин-турбо мотор који развија 624 КС и 870 Нм обртног момента. Снага се преноси на стражње точкове преко осмостепеног аутоматског мјењача, преноси Klix.ba. 

Луксузни купе тежак 2,4 тоне од 0 до 100 км/х убрзава за само 4,5 секунди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана