Rol Rojs proizveo specijalni Wraith za kupca iz Abu Dabija

GS
Rol Rojs proizveo specijalni Wraith za kupca iz Abu Dabija

Rol Rojs je imao specijalnu narudžbu za model Wraith koja je stigla od klijenta iz Abu Dabija. Ovaj primjerak je dobio ime "Wraith - Inspired by Earth", a sadrži niz dizajnerskih promjena i umjetničkih detalja koji se fokusiraju na poziciju Zemlje u svemiru.

Poklopac motora sadrži pravo umjetničko djelo koje prikazuje kako Bliski istok izgleda iz svemira. Za izradu umjetničkog djela je bilo potrebno više od 100 radnih sati, a sadrži i Sunce te osam planeta Solarnog sistema.

Ostatak karoserije je lakiran u Rojal plavu boju te predstavlja 75 posto Zemljine površine koju pokriva voda.

Unutrašnjost je presvučena Mokasin kožom koja "prestavlja" pjesak u pustinjama Emirata. Kobalto plavi ukrasi i Emerald zeleni detalji predstavljaju vodene puteve i zelenilo svijeta.

Na armaturnoj ploči se nalazi realistična slika Bliskog istoka, a infotejnment sistem sadrži specijalne grafike i siluetu Solarnog sistema. Unikatno je i nebo koje je ukrašeno planetama Solarnog sistema.

Wraith  pokreće 6,6-litarski V12 tvin-turbo motor koji razvija 624 KS i 870 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na stražnje točkove preko osmostepenog automatskog mjenjača, prenosi Klix.ba. 

Luksuzni kupe težak 2,4 tone od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 4,5 sekundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana