Пежо представио плаг-ин хибридни 508 PSE

ГС
Пежо представио плаг-ин хибридни 508 PSE

Пежо је представио продукцијску верзију прототипа који је виђен на прошлогодишњем Сајму аутомобила у Женеви.

Ради се о плаг-ин хибридном Пежоу 508 PSE с погоном на сва четири точка, којег покреће 1,6-литарски четвероцилиндрични мотор и два електромотора, чија комбинована снага износи 355 КС и 520 Нм обртног момента (1,6-литарски четвероцилиндични бензинац од 200 КС, електрични мотори од 109 и 111 КС).). Ово је први модел који носи нову Пежо Спорт Енџинирд ознаку, а која означава снажне електрификоване Пежоове аутомобиле.

Иако нема 400 КС као прототип, Пежо 508 PSE ипак има довољно снаге да од 0 до 100 км/х убрза за 5,2 секунде и достигне максималну брзину од 250 км/х.

Аутомобил садржи Kyptonite зелене деталје, 20-инчне фелге од легура, нове бранике и прагове, а из Пежоа су обећали сјајне перформансе и агилност. Размак између точкова је већи у односу на стандардни 508, ту су веће кочнице промјера 380 мм, Мишелин гуме, прилагодљиви амортизери и побољшани систем управљања.

Доступни су различити модови вожње, а то су Electric, Hybrid, Comfort и Sport.

Electric мод омогућава кориштење само електричне енергије и прелазак 42 км с пуном батеријом. У модовима Hybrid и Comfort аутомобил комбинује бензин и струју с тим да Comfort мод пружа више удобности. Спорт мод "откључава" свих 355 КС, а задња осовина се укључује у клизавим увјетима.

Модел ће бити доступан у три боје, а то су Перла Нера црна, Перла бијела и Селениум сива боја.

Цијене још увијек нису објављене, а у продаји ће се наћи и караван.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана