Pežo predstavio plag-in hibridni 508 PSE

GS
Pežo predstavio plag-in hibridni 508 PSE

Pežo je predstavio produkcijsku verziju prototipa koji je viđen na prošlogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi.

Radi se o plag-in hibridnom Pežou 508 PSE s pogonom na sva četiri točka, kojeg pokreće 1,6-litarski četverocilindrični motor i dva elektromotora, čija kombinovana snaga iznosi 355 KS i 520 Nm obrtnog momenta (1,6-litarski četverocilindični benzinac od 200 KS, električni motori od 109 i 111 KS).). Ovo je prvi model koji nosi novu Pežo Sport Endžinird oznaku, a koja označava snažne elektrifikovane Pežoove automobile.

Iako nema 400 KS kao prototip, Pežo 508 PSE ipak ima dovoljno snage da od 0 do 100 km/h ubrza za 5,2 sekunde i dostigne maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Automobil sadrži Kyptonite zelene detalje, 20-inčne felge od legura, nove branike i pragove, a iz Pežoa su obećali sjajne performanse i agilnost. Razmak između točkova je veći u odnosu na standardni 508, tu su veće kočnice promjera 380 mm, Mišelin gume, prilagodljivi amortizeri i poboljšani sistem upravljanja.

Dostupni su različiti modovi vožnje, a to su Electric, Hybrid, Comfort i Sport.

Electric mod omogućava korištenje samo električne energije i prelazak 42 km s punom baterijom. U modovima Hybrid i Comfort automobil kombinuje benzin i struju s tim da Comfort mod pruža više udobnosti. Sport mod "otključava" svih 355 KS, a zadnja osovina se uključuje u klizavim uvjetima.

Model će biti dostupan u tri boje, a to su Perla Nera crna, Perla bijela i Selenium siva boja.

Cijene još uvijek nisu objavljene, a u prodaji će se naći i karavan.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana