Овај модел "фијата" повлаче са српског тржишта, ово су разлози

ГС
Foto: Илустрација

Аутомобил марке "фијат добло К9", произведен од 19. маја 2022. године до 29. јула 2023. године, повлачи се са тржишта у Србији.

Аутомобили марке "фијат добло К9", који су произведени у периоду од 19. маја 2022. до 29. јула 2023. године, повлаче се са тржишта Србије због емисије азот оксида (НОк), потврђено је „Куриру“ у Министарства унутрашње и спољне трговине.

За путничка возила робне марке "фијат" модел "Добло К9" произведена у периоду 19. маја 2022. до 29. јула 2023. године произвођач/дистрибутер је уочио недостатак да се због грешке у специфичном софтверу за калибрацију електронске контролне јединице мотора (ЕЦУ), може дати нетачна вриједност када се подаци обрађују у возилу, што може довести до емисија азотних оксида (НОк) изнад регулаторних граница. Прекомјерне емисије НОк представљају ризик по животну средину „, објаснили су у Министарству унутрашње и спољне трговине.

У том министарству појашњавају да Закон о општој безбједности производа прописује, између осталог, и мјере опозива и повлачења производа са тржишта.

„Опозив производа јесте свака активност или мера којом се врши повраћај опасног производа који је произвођач или дистрибутер већ испоручио или учинио доступним потрошачима и другим корисницима. Повлачење производа јесте свака активност или мера којом се спречава дистрибуција, излагање или нуђење опасног производа који је на тржишту. У овом случају произвођач је предузео мјеру опозива производа од крајњих потрошача односно корисник</ем>а“, кажу у Министарству унутрашње и спољне трговине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана