Новитек тунирао МекЛарен ГТ на готово 700 коњских снага

ГС
Новитек тунирао МекЛарен ГТ на готово 700 коњских снага

Познати тунер Новитек повећао је снагу мотора који покреће МекЛарен ГТ, а направљене су још неке промјене.

Многи су критиковали МекЛарен јер представља бројне варијације истог аутомобила, али ГТ је нешто друго јер су приоритет комфор и практичност. Ипак, то је у коначници МекЛарен који има доста снаге, одлично убрзање и управљање.

Новитек је повећао снагу 4,0-литарског тњин турбо В8 мотора на 697 КС и 714 Нм обртног момента, а то је повећање за 85 КС и 84 Нм у односу на стандардни модел.

Захваљујући већој снази, ГТ од 0 до 100 км/х сада убрзава за 3 секунде, односно за 0,2 секунде мање него раније. Истовремено је повећана максимална брзина са 326 на 333 км/х.

Осим више снаге за В8 мотор, Новитек је радио и у зрачном тунелу како би развио суптилни бодy кит за ГТ. 

Све компоненте су направљене од карбонских влакана како би се уштедјело на тежини, а истовремено добило на изгледу. Међу компонентама су лип спојлер, оквири узисника зрака, стражњи спојлер и друго.

За фелге се побринула компанија Восен која је припремила сјајан сет с дуплим краковима. Напријед су 20, а назад 21-инчне фелге. 

Захваљујући модификацијама овјеса, аутомобил је нижи за 25 мм, а на листи промјена је и издувни систем од нехрђајућег челика. 

Понуђене су и модификације унутрашњости тако да купци могу бирати кожу и Алкантару у различитим бојама и узорцима, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана