Novitek tunirao MekLaren GT na gotovo 700 konjskih snaga

GS
Novitek tunirao MekLaren GT na gotovo 700 konjskih snaga

Poznati tuner Novitek povećao je snagu motora koji pokreće MekLaren GT, a napravljene su još neke promjene.

Mnogi su kritikovali MekLaren jer predstavlja brojne varijacije istog automobila, ali GT je nešto drugo jer su prioritet komfor i praktičnost. Ipak, to je u konačnici MekLaren koji ima dosta snage, odlično ubrzanje i upravljanje.

Novitek je povećao snagu 4,0-litarskog tnjin turbo V8 motora na 697 KS i 714 Nm obrtnog momenta, a to je povećanje za 85 KS i 84 Nm u odnosu na standardni model.

Zahvaljujući većoj snazi, GT od 0 do 100 km/h sada ubrzava za 3 sekunde, odnosno za 0,2 sekunde manje nego ranije. Istovremeno je povećana maksimalna brzina sa 326 na 333 km/h.

Osim više snage za V8 motor, Novitek je radio i u zračnom tunelu kako bi razvio suptilni body kit za GT. 

Sve komponente su napravljene od karbonskih vlakana kako bi se uštedjelo na težini, a istovremeno dobilo na izgledu. Među komponentama su lip spojler, okviri uzisnika zraka, stražnji spojler i drugo.

Za felge se pobrinula kompanija Vosen koja je pripremila sjajan set s duplim krakovima. Naprijed su 20, a nazad 21-inčne felge. 

Zahvaljujući modifikacijama ovjesa, automobil je niži za 25 mm, a na listi promjena je i izduvni sistem od nehrđajućeg čelika. 

Ponuđene su i modifikacije unutrašnjosti tako da kupci mogu birati kožu i Alkantaru u različitim bojama i uzorcima, prenosi Klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana