Нов, а препознатљив – стигао је Golf 8

Agencije
Нов, а препознатљив – стигао је Golf 8

На Интернету су освануле прве званичне фотографије нове генерације Vol­kswagen-овог и европског бестселера.

Један од најважнијих модела у историји Vol­kswage­na дочекао је своју 8. генерацију, током 45 година колико је присутан на тржишту.

Њемачки ауто-гигант држи се опробане формуле која му доноси резултате већ неколико деценија, а Golf-y обезбjеђује лидерску позицију у Европи – наставља се тренд еволутивног дизајна овог аутомобила уз погонско-механичку модернизацију и примjену најновијих технолошких рjешења.

Фотографије које су се појавиле на Интернету непосредно уочи свjетске премијере Golfа 8 не откривају много више од онога што смо већ видjели на "шпијунским" фотографијама.

Спољашњост аутомобила је модернија, са више закривљених линија у односу на претходника, тањим и издуженијим фаровима, те већим отворима за ваздух на браникy, што све заједно новом Golfy даје динамичнији изглед.

Посматрано са бока, Golf 8 не разликује се превише од "седмице", док је задњи део стилски унапријеђен, са стоп свjетлима чији је облик усклађен са најновијом генерацијом VW модела.

Све у свему, може се рећи да је дизајн спољашњости очекиван – здаржан је препознатљив "голфовски" изглед уз неопходну дозу модернизације.

На првим фотографијама, поред регуларне верзије, приказани су хибридн Golf GTE и Golf R Li­ne са атрактивнијим стилским рjешењима.

И док је екстеријер плод еволутивног дизајна, веће промјене догодиле су се у унутрашњости возила, која је дигитализована и доста модернија од оне у одлазећем моделу.

Наиме, нови Golf има минималан број физичких команди које су углавном замијењене контролама на централном екрану осјетљивом на додир, док је аналогне сатове наследила потпуно дигитализована инструмент табла.

Ипак, на екрану је задржана опција приказа аналогних показивача брзине и обртаја, како то налаже вишедеценијска аутомобилска традиција.

Иако Vol­kswagen тек треба да објави спецификације Gol­fa 8, према незваничним информацијама дужина аутомобила је 4,28 m, а висина 1,46 m, док је међуосовинско растојање повећано у односу на "седмицу".

Подаци о моторизацији биће обелодањени ускоро, а очекује се 3-цилиндарски 1.0-литарски бензински агрегат, као и четвороцилиндарски бензинци запремине 1.5 и 2.0 l. Модел са 1.5-литарским бензинским мотором имаће и опцију са погоном на метан (CNG).

Што се тиче дизелаша, у плану је 2.0 TDI са више опција снаге.

Понуду Gol­fa 8 употпуниће GTE plug-in hybrid који је опремљен бензинским и електричним мотором. Високоперформансне варијанте GTI и Golf R, долазе касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана