Маск отпушта 75 одсто запослених у фабрици у Невади

Танјуг
Маск отпушта 75 одсто запослених у фабрици у Невади

Амерички произвођач електричних аутомобила “Тесла” планира да смањи број ангажованих радника у својој фабрици акумулатора у Невади за око 75 одсто због пандемије вируса корона, изјавио је регионални менаџер.

Овај потез компаније услиједио је након саопштења њеног јапанског партнера за производњу акумулатора, Панасоника, да ће ове недјеље смањити рад у фабрици у Невади, прије него што је затвори на 14 дана, извјештава Ројтерс.

Фабрика производи електричне моторе и батерије за “Теслин” популарни аутомобиле Модел 3.

"Тесла нас је обавијестио да ће наредних дана у Гигафабриици у округу Стореј смањити број ангажованих радника у погону за отприлике 75 одсто", написао је Остин Озборн у посту на веб страници тог округа.

Никакви додатни детаљи нису наведени , па ни то колико запослених ради у фабрици. ”Тесла” није одмах одговорио на захтјев Ројтерса за коментаром.

Раније је “Рено Газет журнал” писао о планираној обустави производње у фабрици у Невади, наводећи да Панасоник тамо има око 3.500 радника, додаје британска агенција. “Тесла” је прошле недеље најавио да ће привремено обуставити производњу у својој фабрици возила у заливу Сан Франциско од 23. марта, као и у својој њујоршкој фабрици соларних кровних панела.

Међутим, главни извршни директор компаније Илон Маск рекао је да ће компанија поново отворити њујоршки погон "што је пре могуће због хуманитарнинх потреба" ради производњу респиратора за пацијенте са коронавирусом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана