Mask otpušta 75 odsto zaposlenih u fabrici u Nevadi

Tanjug
Mask otpušta 75 odsto zaposlenih u fabrici u Nevadi

Američki proizvođač električnih automobila “Tesla” planira da smanji broj angažovanih radnika u svojoj fabrici akumulatora u Nevadi za oko 75 odsto zbog pandemije virusa korona, izjavio je regionalni menadžer.

Ovaj potez kompanije uslijedio je nakon saopštenja njenog japanskog partnera za proizvodnju akumulatora, Panasonika, da će ove nedjelje smanjiti rad u fabrici u Nevadi, prije nego što je zatvori na 14 dana, izvještava Rojters.

Fabrika proizvodi električne motore i baterije za “Teslin” popularni automobile Model 3.

"Tesla nas je obavijestio da će narednih dana u Gigafabriici u okrugu Storej smanjiti broj angažovanih radnika u pogonu za otprilike 75 odsto", napisao je Ostin Ozborn u postu na veb stranici tog okruga.

Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni , pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici. ”Tesla” nije odmah odgovorio na zahtjev Rojtersa za komentarom.

Ranije je “Reno Gazet žurnal” pisao o planiranoj obustavi proizvodnje u fabrici u Nevadi, navodeći da Panasonik tamo ima oko 3.500 radnika, dodaje britanska agencija. “Tesla” je prošle nedelje najavio da će privremeno obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici vozila u zalivu San Francisko od 23. marta, kao i u svojoj njujorškoj fabrici solarnih krovnih panela.

Međutim, glavni izvršni direktor kompanije Ilon Mask rekao je da će kompanija ponovo otvoriti njujorški pogon "što je pre moguće zbog humanitarninh potreba" radi proizvodnju respiratora za pacijente sa koronavirusom.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana